Să gătim sănătos pentru Paște

In urmă cu cateva săptămâni am cunoscut o femeie deosebită. Pe sufletul meu. Este vorba despre Chef Petra Geric. Din mâinile ei ies adevarate opere de artă culinară. Mai mult, toate bucatele sunt gătite sănătos așa ca nu e de mirare că în prezent gătește pentru Philip Zepter – creatorul filozofiei Zepter.

Iată câteva rețete:

FRIPTURĂ DE MIEL

AVEM NEVOIE DE:
VASUL  ZEPTER  Z-2850B
O pulpă de miel sau spată ( lamb knuckle)
4 cepe roșii
500 g morcovi
1 kg cartofi
Mix de plante mediteraneene- cimbru, rozmarin
Mix de condimente –după gust (boia, tumeric,ardei iute/chily, chimen,fenicul)
Piper mozaic
Opțional – puțin vin rose

MOD DE PREGĂTIRE :

Asezonați bine mielul cu mix-ul mediteraneean

Așezați mielul în vas fără a adăuga nici un fel de grăsime. Puneți pe lângă miel legumele curățate, spălate și tăiate în bucăți mari Se acoperă și se lasă cinci minute la temperatură medie, apoi se reduce sursa la temperatura minimă  pentru ca totul să se pregăteasca încet, în suc propriu 75 min. Din când în când se agită vasul. După 75 min dați la o parte de pe sursa de caldură și lăsați acoperit încă 15 min. Dacă doriți, puteți turna ușor, în ultimele 15 minute de pregătire, puțin vin rose (nu este neapărat necesar deoarece în vasele Zepter puteți găti totul fără adaos de lichide, în suc propriu) . Serviți cu ceapă verde și ridichi

SALATĂ DE BOEUF

AVEM NEVOIE DE:
VASUL  ZEPTER Z-2455
1 kg cartofi
1 kg morcovi
500 g mazăre
500 g  bacon tăiat bucățele
500 g  pulpă de mânzat tăiată bucățele
300 g castraveți murați
200 g  gogoșari murați
500 ml smântănă de casă ( opțional)

MOD DE PREGĂTIRE :

Se taie pulpa de mânzat în bucățele mici. Cartofii la fel. Se taie in cubulețe mici. Se procedează identic cu morcovii și baconul . Se așează împreună cu mazărea in straturi, în vasul rece, fără nici un fel de adaos de apă. Acoperiți cu capacul. La inceput, puneți  trei minute la temperatura medie (160’ plită inducție) , apoi micșorați temperatura (90’ plită inducție) și lăsați înca 20 minute să fiarbă totul în suc propriu . Când este gata, adăugați castraveții și gogoșarii murați tăiați mărunt, apoi maioneza pe care am pregătit-o cu ajutorul aparatului MixSy. Dacă doriți, puteți adăuga și smântână de casă sau ricotta, pentru un plus de prospețime .

Pentru pregătirea maionezei aveți nevoie de :

MixSy
5 gălbenușuri
2 linguri suc de lămâie
500 ml ulei ( de măsline, semințe de dovleac )
2 linguri  muștar de Dijon

Bateți gălbenușurile cu  MixSy,  picurând în flux subțire uleiul pentru a face maioneza. Când s-a format maioneza, adăugați 2 linguri de muștar. În cazul în care vreți să fie mai picantă, puteți adăuga ardei iute măcinat și piper măcinat, mixând totul foarte bine .

Și pentru că mai sunt cateva zile de post iată si o rețetă vegetariană:

SARMALE DE POST

AVEM NEVOIE DE:
VAS ZEPTER  Z-2050 și SYNCRO CLICK Z-420-20
20 Foi varză murată
500 g  varză murată tăiată subțire
Frunze de dafin
lingură condimente, boia de ardei și chili
3 cepe mari
5 căței de usturoi
300 g dintr-un amestec de orez,  hrișcă și quinoa pe care le puneți în 200 ml de apă fierbinte și  se lasă să absoarbă  toată apa
300 g ciuperci champinion
2 morcovi
500 ml de sos de tomate

MOD DE PREGĂTIRE :

Pregătiți compoziția pentru sarmale – orez, hrișcă, quinoa, 2 cepe tăiate mărunt, 2 căței de usturoi, condimentele, ciupercile tăiate foarte mărunt. Amestecați totul și împachetați sarmalele. Așezați în vas în straturi restul de ceapă tocată, condimentele, usturoiul, varza tocată ,un rând de sarmale, unul de varză tocată. Puneți apa doar cât să acopere sarmalele. Deasupra puneți cei 2 morcovi tăiați în bucăți mari.  Începeți gătitul la o temperatură ridicată până ajunge termocontrolul în partea verde și se ridică butonul roșu de siguranță (aprox.5 min.). Apoi reduceți sursa de caldură la minim și gătiți 15 minute la foc mic, sub presiune. Luați vasul de pe foc și lăsați să se odihnească  10 minute, timp în care presiunea coboară și se poate deschide în siguranță. Sarmalele sunt fierte în 20 min (în mod normal ar necesita 2-3 ore de fiert la foc ușor ). Morcovii îi veți zdrobi și amesteca cu sosul de roșii pe care îl turnați în vas pentru a obține un sos gros. Când pregătim sarmale cu carne, înlocuim amestecul de orez cu carne tocată și respectăm același mod de preparare.

Sper că v-am inspirat. Poftă bună! Loooveee maxim și Paște fericit!!!!

Loooveee again și forever!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s