Curcan crocant-iute cu piure de telină și sos de portocale

poza-reteta-lasconi-1

Cred ca cele mai gustoase preparate sunt cele care se fac simplu. Rafinamentul vine însă din pasiune, alegerea ingredientelor și puțină tehnică. Iată cum un fel principal, care poate părea banal, se poate transforma într-unul rafinat, perfect pentru Valentine’s Day.

2 PORȚII

TIMP DE PREPARARE: 30 MIN 

INGREDIENTE ȘNIȚELE:

200 gr piept curcan proaspăt Gusturi Românești

1 ou

30 gr pudră libaneză Crispy Cover Mix Mega Image

40 gr fulgi de porumb fără zahăr 365 Mega Image

100 ml ulei, presat la rece, de floarea soarelui Gusturi Românești

INGREDIENTE PIURE:

1 țelină mare

100 gr cartofi albi

50 gr unt 82% grăsime Delhaize Bio

30 ml smântână dulce 365 Mega Image

500 ml lapte

Sare după gust

INGREDIENTE SOS PORTOCALE:

2 portocale

25 gr miere de tei Gusturi Românești

50 ml oțet de mere

½ steluță anason

30 ml supă de vită

Sare si piper după gust

Un meniu romantic în doi devine perfect dacă adăugăm cel puțin două alimente afrodisiace. Așa că, pe lângă miraculoasa rădăcină de țelină am adăugat și cinci vârfuri de sparanghel bogat în vitamina E și acid folic. Nu mai punem la socoteală că și oul se află pe lista afrodisiacelor. Asta e bonus.

Iată cum am procedat:

Pasul 1:

Am curățat țelina și cartoful, le-am spălat și le-am tăiat cubulețe (țelina cubulețe mai mici pentru că fierbe mai greu decât cartoful iar cartoful  l-am tăiat în patru). Le-am pus la fiert în lapte. Ca să nu dea în foc am pus deasupra un cerc de hârtie pergament căruia i-am decupat în mijloc un orificiu de vreo 3 cm.

Pasul 2:

Am luat feliile de piept de curcan. Nu le-am condimentat așa cum fac de obicei cu șnițelele pentru că am descoperit la Mega Image, la raionul de produse arăbești și chinezești, o pudră libaneză foarte gustoasă. Este vorba despre Chicken Crispy Cover Mix. Am renunțat și la făină pentru ca mixul ăsta are de toate. Are în compoziție pudră de ceapă, usturoi, făină porumb, turmeric, sare și tot felul de mirodenii.

Am pus uleiul la încins. Am dat carnea prin pudră, apoi prin oul bătut după care prin fulgii de porumb pe care i-am mai mărunțit puțin. Am prăjit șnițelele pe o parte și pe alta și le-am scos pe o farfurie pe care am pus cateva șervețele pentru a absorbi uleiul în exces.

Pasul 3:

Când țelina și cartoful au fiert le-am strecurat după care le-am dat prin sită amestecând mereu cu o lingură. E important să folosim sita pentru că țelina este ațoasă și în felul ăsta veți prepara nu doar un piure afrodisiac ci și extrem de fin și cremos. După ce le-am dat prin sită, cele două ingrediente, le-am amestecat calde cu puțină sare, unt și smântână dulce.

Pasul 4:

Într-o tigaie antiaderentă am pus mierea să se caramelizeze la foc mare. Când a căpătat o culoare frumoasă arămie am dat focul la minim și am adăugat oțetul. Se lasă să clocotească pâna când scade la jumătate și nu se mai simt vaporii de oțet atât de pregnant. Apoi, am adaugat jumătate din pulpa de portocală, supa de vită și anasonul. După ce a scăzut la jumătate iar sosul a început să se lege am adăugat și restul de pulpă de portocală. Am mai lăsat un minut după care l-am luat de pe foc. Am asezonat cu sare și piper. Sosul e gata.

Pasul 5:

Am spălat sparanghelul și l-am perpelit puțin într-o tigaie antiaderenta în care am pus o linguriță de unt.

Enjoy! Looooveee!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s