Timp de pregătire:15 min
Timp de coacere: 60 min (formă tort 24 cm); 40 min (ramekin diametrul 8 cm)
Complexitate: REDUSĂ
INGREDIENTE 8 PORŢII (formă rotundă 24cm):
750 gr branză dulce de vaci
225 gr zahăr
150 gr smântână grasă
5 oua
150 gr unt
60 gr griş sau făină sau amidon alimentar
50 gr lapte praf
75 gr stafide sau merisoare uscate
Coaja rasă de la o lămâie sau limetă (e mai aromat cu limetă)
1 păstaie de vanilie (1 baton)
15 gr ghimbir confiat (opţional)
1 lingură rom (opţional)
Mod de preparare:
Pasul 1:
Scoatem toate ingredientele din frigider/cămară. Când au ajuns la temperatura camerei ne apucăm de treabă. Pornim cuptorul şi îi fixăm temperatura la 180 grade Celsius (dacă e electric) sau 200 grade Celsius(dacă e un cuptor de aragaz obişnuit pe gaz). Voi vă cunoasteţi mai bine cuptoarele aşa că timpul de coacere ar putea să fie diferit însă nu şi temperatura.
Pasul 2:
Tapetăm forma de tort cu hârtie pergament.
Pasul 3:
Topim untul. Apoi, amestecăm brânza de vaci cu smântâna, grişul (făina sau amidonul), laptele praf, gălbenuşurile, romul, seminţele de vanilie, ghimbirul confiat, stafidele/merişoarele, coaja de lămâie/limetă şi untul topit.
Pasul 4:
Batem albuşurile spumă tare, adăugăm zahărul şi continuăm să batem spuma pâna devine atât de tare încât atunci când întoarcem vasul spuma nu cade.
Pasul 5:
Amestecăm uşor compoziţiile de la pasul 3 şi 4 până se omogenizează. Turnăm compoziţia în forma de tort (putem folosi şi o cratiţă de 3-4 litri unsa cu ulei şi tapetată cu hârtie pergament).
Pasul 6:
Dăm la copt pentru 60 de min aşa cum am specificat la pasul 1. Se poate coace şi în ramekin-uri ceramice tapetate cu unt (de ex: în ramekin-urile cu diametrul 8 cm timpul de coacere specificat la pasul 1 va fi de 40 de min).
Pasul 7:
Enjoy!!! Loooveeee!!!
P.S.: Putem să servim cu frişcă. Yummy!!!!