Papanaşi cu brânză dulce

DSC_4345

Foto credit: Elena Lasconi

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 20 min

INGREDIENTE PENTRU 6 PORŢII:

300 gr brânză dulce de vaci

150 gr făină

1 vârf de cuţit de sare

3 albuşuri

100 gr pesmet

50 ml ulei de floarea soarelui

MOD DE PREPARARE:

Pasul 1:

Se pun doi litri de apă la fiert într-o cratiţă cu capacitatea de trei litri. Înainte de a da în clocot se adaugă o lingură de ulei.

Pasul 2:

Se prăjeşte pesmetul în ulei. Apoi, se pune pesmetul prăjit într-un vas de ceramică (sau yena) ca să se răcească.

Pasul 3:

Albuşurile se bat spumă. Se adaugă sarea. Brânza dulce se frământă bine cu făina apoi se încorporează uşor o treime din spuma de ou. Atunci când compoziţia e omogenă se adaugă şi restul de albuş amestecând uşor.

Pasul 4:

Se ia câte o lingură de compoziţie şi se pune la fiert în momentul în care apa dă în clocot. Papanaşii se fierb minimum 15 minute la foc mic. Apoi, se scot cu o spumieră şi se tăvălesc prin pesmetul prăjit.

Pasul 5:

Se servesc după pofta inimii cu zahăr pudră, dulceaţă, scorţişoară, miere, sirop de agave etc.

Looooveeee!!!! Enjoy!!!!

2 thoughts on “Papanaşi cu brânză dulce

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s