Foto credit: Elena Lasconi
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 20 min
INGREDIENTE PENTRU 6 PORŢII:
300 gr brânză dulce de vaci
150 gr făină
1 vârf de cuţit de sare
3 albuşuri
100 gr pesmet
50 ml ulei de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE:
Pasul 1:
Se pun doi litri de apă la fiert într-o cratiţă cu capacitatea de trei litri. Înainte de a da în clocot se adaugă o lingură de ulei.
Pasul 2:
Se prăjeşte pesmetul în ulei. Apoi, se pune pesmetul prăjit într-un vas de ceramică (sau yena) ca să se răcească.
Pasul 3:
Albuşurile se bat spumă. Se adaugă sarea. Brânza dulce se frământă bine cu făina apoi se încorporează uşor o treime din spuma de ou. Atunci când compoziţia e omogenă se adaugă şi restul de albuş amestecând uşor.
Pasul 4:
Se ia câte o lingură de compoziţie şi se pune la fiert în momentul în care apa dă în clocot. Papanaşii se fierb minimum 15 minute la foc mic. Apoi, se scot cu o spumieră şi se tăvălesc prin pesmetul prăjit.
Pasul 5:
Se servesc după pofta inimii cu zahăr pudră, dulceaţă, scorţişoară, miere, sirop de agave etc.
Looooveeee!!!! Enjoy!!!!
multumesc din suflet si va admir ! mariana
Multumesc!!!! Sunteti o draguta!!!