Minciunele

DSC_4373

Foto credit: Elena Lasconi

Ingrediente aluat:

90 gr unt 80% grăsime

1 ou

100 ml lapte bătut

3 plicuri zahăr vanilat

1 vârf de cuţit de sare

250 gr făină

Pasul unu:

Din aceste ingrediente se frământă un aluat mai moale care se lasă la frigider cel puţin o oră. Apoi, se întinde o foaie subţire. Se taie cu cuţitul fâşii de 10-12 cm lungime pe 2-3 cm lăţime. Se face o crestătură, central pe lungime, de aproximativ 2 cm. Prin această crestătură se trece unul din capetele fâşiei (să pară înodată).

Ingrediente pentru prăjit şi servit:

150 ml ulei floarea soarelui

50 gr zahăr

20 gr scorţişoară

Pasul doi:

Minciunelele se prăjesc pe o parte şi pe alta în uleiul încins . Se scot cu spumiera într-un castron tapetat cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.

Pasul trei:

Se servesc pudrate cu zahăr praf şi scorţişoară.

Enjoy!!!!!

Loooooveeee!!!!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s