Foto credit: Elena Lasconi
Ingrediente aluat:
90 gr unt 80% grăsime
1 ou
100 ml lapte bătut
3 plicuri zahăr vanilat
1 vârf de cuţit de sare
250 gr făină
Pasul unu:
Din aceste ingrediente se frământă un aluat mai moale care se lasă la frigider cel puţin o oră. Apoi, se întinde o foaie subţire. Se taie cu cuţitul fâşii de 10-12 cm lungime pe 2-3 cm lăţime. Se face o crestătură, central pe lungime, de aproximativ 2 cm. Prin această crestătură se trece unul din capetele fâşiei (să pară înodată).
Ingrediente pentru prăjit şi servit:
150 ml ulei floarea soarelui
50 gr zahăr
20 gr scorţişoară
Pasul doi:
Minciunelele se prăjesc pe o parte şi pe alta în uleiul încins . Se scot cu spumiera într-un castron tapetat cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.
Pasul trei:
Se servesc pudrate cu zahăr praf şi scorţişoară.
Enjoy!!!!!
Loooooveeee!!!!!