Foto credit: arhivă personală
Iată o reţetă foarte simplă şi rapidă. Prepararea nu durează mai mult de 10 minute iar gustul este exceptional.
Ingrediente 4 persoane:
600 gr piept curcan
sweet chilli sos ( după gust )
sare
1 ardei gras (mare) verde
1 ardei gras (mare) roşu
1 ardei gras (mare) galben
1 legătură ceapă verde (4 fire)
1 ceapă ( e mai gustos cu şalotă )
4-5 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingura de ulei de măsline aromat cu lămâie
Am tăiat carnea ca în imagine ( laţime: aproximativ 1 cm şi lungime : aproximativ 10 cm ) şi am tamponat-o cu prosoape de hârtie pentru a înlătura excesul de apă. Am tăiat ardeii fâşii , ceapa am tocat-o mărunt iar ceapa verde am tăiat-o puţin mai mare. Am călit ceapa, am adăugat carnea şi am rumenit-o uşor până când s-a evaporat aproape tot sucul pe care l-a lăsat. Am mai stropit compoziţia cu încă o lingură de ulei, am adăugat ardeii, sweet chilli sos şi spre final ceapa verde (pentru că se găteşte cel mai repede). Am potrivit de sare iar înainte de a pune mâncarea în farfurii am stropit-o cu uleiul aromat.
Super simplu! Super gustos!
Loooveeee!!!!