Piept de curcan cu ardei în trei culori

2014-06-18 15.29.15

Foto credit: arhivă personală

Iată o reţetă foarte simplă şi rapidă. Prepararea nu durează mai mult de 10 minute iar gustul este exceptional.

Ingrediente 4 persoane:

600 gr piept curcan

sweet chilli sos ( după gust )

sare

1 ardei gras (mare) verde

1 ardei gras (mare) roşu

1 ardei gras (mare) galben

1 legătură ceapă verde (4 fire)

1 ceapă ( e mai gustos cu şalotă )

4-5 linguri ulei de floarea soarelui

1 lingura de ulei de măsline aromat cu lămâie

Am tăiat carnea ca în imagine ( laţime: aproximativ 1 cm şi lungime : aproximativ 10 cm ) şi am tamponat-o cu prosoape de hârtie pentru a înlătura excesul de apă. Am tăiat ardeii fâşii , ceapa am tocat-o mărunt iar ceapa verde am tăiat-o puţin mai mare. Am călit ceapa, am adăugat carnea şi am rumenit-o uşor până când s-a evaporat aproape tot sucul pe care l-a lăsat. Am mai stropit compoziţia cu încă o lingură de ulei, am adăugat ardeii, sweet chilli sos şi spre final ceapa verde (pentru că se găteşte cel mai repede). Am potrivit de sare iar înainte de a pune mâncarea în farfurii am stropit-o cu uleiul aromat.

Super simplu! Super gustos!

Loooveeee!!!!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s