Ardei umpluţi

1

Foto: arhivă personală

Am gătit nişte ardei umpluţi minuneeeeeee!!!!

Ingrediente:

20 bucăţi  ardei medii

2 kg roşii

sare, piper

o linguriţă zahăr

Umplutura:

1 kg carne de viţel

200 gr orez

1 ceapă

4-5 căţei de usturoi

1/2 fenicul

2 morcovi

1 ou

sare, piper

3-4 linguri ulei floarea soarelui

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să pregătesc ardeii. Am tăiat cotoarele şi i-am scobit bine înăuntru pentru a îndepărta seminţele şi nervurile. I-am spălat şi i-am pus la scurs cu partea tăiată în jos.

Am călit ceapa şi usturoiul, apoi am adăugat feniculul şi morcovul daţi pe răzătoarea mare. Am oprit focul. Separat am călit carnea tocată în tranşe. Mai exact, am pus la călit o treime din cantitatea de carne, iar când a început să se rumenească am  scos-o cu o paletă şi am pus-o în cratiţa cu ceapă călită. Am terminat de călit carnea iar la final am amestecat bine compoziţiile (carnea cu legumele călite). Am adăugat orezul (de preferat cel cu bob rotund). Când compoziţia s-a răcit am adăugat oul şi am condimentat cu sare şi piper. Am umplut ardeii cu acest amestec şi în loc de capac am “sigilat” compoziţia cu felii de roşii (ca în imagine).

Restul de roşii le-am tăiat în patru şi le-am dat la cuptor pentru zece minute. Apoi, le-am scos din cuptor şi le-am tocat în blender cu 5-6 frunze proaspete de busuioc. Am adăugat sare, piper şi zahărul.

Am aranjat ardeii umpluţi într-un vas termorezistent (ca în imagine), am adăugat sosul şi l-am dat la cuptor.

Rezltatul: amazing!!!!!

Looooveee!!!!

6

Foto: arhivă personală

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s