Cea mai bună prăjitură cu caise

4

Foto: arhivă personală

Dintre toate prăjiturile cu caise pe care le-am mâncat în viaţa mea asta este de departe cea mai gustoasă. E fină, iar combinaţia celor trei straturi (blatul cu mascarpone, caisele dulci-acrişoare şi bezeaua) dă dependenţă încă de la prima îmbucătură. Iar ceea ce îmi place şi mai mult este că e ieftină şi se prepară uşor.

Ingrediente:

6 ouă

125 gr unt

200 gr zahăr tos

100 gr zahăr pudră

250 gr făină

250 gr mascarpone ( sau brânză dulce )

1 plic de drojdie uscată (10 gr)

600 gr caise

Iată cum am procedat: am pornit cuptorul la 200 de grade Celsius. Am tapetat tava cu hârtie pergament. Am scos toate ingredientele din frigider şi m-am apucat de treabă doar în momentul în care acestea au ajuns la temperatura camerei.

Blatul: am frecat spumă untul cu zahărul pudră (100 gr), am adăugat pe rând gălbenuşurile (peste care am pus un vârf de cuţit de sare), drojdia, mascarpone (sau brânza dulce) şi făina. Apoi, am întins compoziţia în tavă şi am lăsat-o o oră la dospit.

În tot acest timp am pregătit caisele. Le-am spălat, le-am tăiat în două şi le-am pus peste blat (ca în imaginea de mai jos).

1

Foto: arhivă personală

Am dat prăjitura la cuptor şi între timp m-am apucat de bezea. Am bătut albuşurile tare cu zahărul tos cel puţin 15 min. În momentul în care compoziţia s-a întărit astfel încât atunci când întorc castonul să nu cadă spuma am continuat să bat albuşurile pe bain marie.

2

Foto: arhivă personală

În ultimele 10 min de coacere am adăugat spuma în tavă deasupra caiselor. Am făcut operaţiunea asta cu mare grijă pentru a nu “deranja” prea tare sucul care s-a acumulat în jumătăţile de caise. Asta a fost tot!

Loooveee!!!!

One thought on “Cea mai bună prăjitură cu caise

  1. Va multumesc. Felicitari! Am tot respectul pentru tinerii educati si talentati. Cu drag , Sanda Antonescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s