Pandişpan cu cireşe şi caise

1

Foto: arhivă personală

Ingrediente (pentru o tavă mare):

8 ouă

250 gr zahăr

250 gr făină

250 gr cireşe

250 gr caise

Reuşita pandişpanului ţine de câteva lucruri simple dar extrem de importante. In primul rând, toate ingredientele trebuie să ajungă la temperatura camerei. Nu folosesc praf de copt!!! Bat bine (la mixer) albuşurile până se întăresc iar apoi pun “în ploaie” zahărul şi continui să bat albuşurile cu zahărul aproximativ 15-20 de minute. Cu cât albuşurile sunt bătute mai bine cu atât iese mai bine pandişpanul.

Apoi, am adăugat gălbenuşurile (peste care am pus un vârf de cuţit de sare) pe rând şi am mixat uşor. Mai apoi, am încorporat făina “în ploaie” amestecând de data asta cu o lingură de lemn.

Am tapetat tava cu hârtie pergament, am adăugat compoziţia iar deasupra am pus fructele ( caisele tăiate in patru iar cireşele în două). Am dat la cuptor la 200 de grade. Nu deschid uşa cuptorului mai devreme de 20 de min pentru că pandişpanul se va lăsa şi nu va mai creşte. Asta e tot!!! Enjoy!!!

Looooveee!!!!!

 

 

 

2 thoughts on “Pandişpan cu cireşe şi caise

  1. O reteta binevenita pt mine. Nu am voie sa mănânc niciun fel de lactate asa ca sunt foarte fericita ca pot sa îmi fac ceva dulce bun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s