Salată de ciuperci cu maioneză şi ghimbir

1

Foto: Arhivă personală

Pentru mine, dintre toate antreurile tradiţionale, salata de ciuperci cu maioneză se “bate” pentru primul loc cu salata de vinete. Aşa că m-am apucat de treabă. Am găsit la hypermarket nişte ciuperci la borcan minunate. Aşa că, m-am gândit să prepar o salată din mix de ciuperci. Am luat aşa: ciuperci champignon, ciuperci de rouă şi gălbiori (le-am cumpărat separat şi le-am combinat eu). Iar preţul unei porţii o să vă surprindă: aproximativ 2 lei. Minuneee!!!

Ingrediente pentru 10 persoane:

1 kg ciuperci

4-5 linguri de maioneză (2 gălbenuşuri, 150-200 ml ulei, o linguriţă muştar Dijon, zeama de la o jumătate de lămâie)

o jumatate de căpăţână de usturoi

2 fire de usturoi verde

ghimbir ( cât o nucă )

sare

piper

Am pus ciupercile într-o sită şi le-am spălat la jet puternic de apă rece. Le-am lăsat sa se scurgă bine. Am făcut maioneza, am adăugat sare, piper, usturoiul tocat mărunt, ghimbirul dat pe răzătoarea mică şi am amestecat cu ciupercile. Asta e tot. Simplu, ieftin şi incredibil de gustos.

Loooveeee!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s