Desert cu cremă de vanilie şi căpsuni

1

Foto credit: Bogdan Cioc

Ingrediente pentru 8 portii:

500 ml lapte

8 gălbenuşuri

60 gr făina ( eu prefer să pun 40 gr făina şi 15 gr amidon alimentar)

2 batoane de vanilie

10 gr unt

aluat de foietaj (congelat)

1 ou

300 ml frişcă

400-500 gr căpşuni

Mod de preparare:

Am pornit cuptorul la 200 de grade. Am tăiat foietajul (rece, nu congelat) cu o forma rotundă ca in imagine. Apoi, am tăiat o fâşie de aluat de 1 cm diamentru şi am lipit-o de jur împrejurul formei rotunde (deasupra formei),  cu gălbenuş de ou. Apoi am uns totul cu galbenuş şi am dat la cuptor până când capătă culoare aurie.

Am bătut frişca , am adăugat puţin zahăr pudra (după gust ) şi am dat-o la rece.

Am pus laptele la fiert. În  momentul în care a dat în clocot am oprit focul. Am scos seminţele din păstăile de vanilie şi le-am pus în laptele fierbinte. Am acoperit cratiţa cu un capac şi am lăsat la infuzat pentru 30 de min. Gălbenuşurile le-am frecat bine cu zahărul  şi făina ( până a devenit spumă). Am adăgat laptele, puţin câte puţin, şi l-am pus pe foc ( la foc mic) amestecând continuu. După ce s-a întărit am mai ţinut puţin pe foc (amestecând continuu), am încorporat untul iar apoi am dat la rece.

La final a arătat ca în imagine. Insă gustul e senzaţie!!!!!

Loooooveeeeeeeeeeeeee!!!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s