Prăjitură cu ciocolată, căpşuni şi biscuiţi

Prajitura cu ciocolata, capsuni si biscuiti

Dă click pe fotografie ca să vezi cum prăjitura delicioasă prinde viață.

Ingrediente pentru 10 porţii:

Blat:

35o gr biscuiţi graham cu migdale

120 gr unt topit (80 % grasime)

30 gr zahăr pudră

Ganache de ciocolată:

350 ml frişcă ( dacă folosiţi ciocolată menaj puneti doar 250 ml frişcă )

1 vârf de cuţit de sare

350 gr ciocolată neagră

1 kg căpsuni (750 gr pentru ganache si 250 gr pentru ornat) ( dacă folosiţi ciocolată menaj faceţi piure doar din 400-500 gr căpşuni)

o lingurită apă de trandafiri

Sos capsuni:

250 gr căpsuni

50 ml apă

100 gr zahăr

Mod de preparare :

Am măcinat biscuiţii ( e excelent de mărunţit cu un food processor ), am adăugat zahărul şi untul topit. Am amestecat bine cu o lingură. Am tapetat o tavă cu hartie pergament, am pus câteva cercuri metalice tapete cu unt pe tavă şi am pus cam un cm ( înălţime) de compoziţie de biscuiţi. Am presat compoziţia, bine de tot, cu o lingură şi am dat tava la frigider pentru 25 de min. Apoi, am dat la cuptor, la 180 de grade, pentru 10 min.

Am încălzit frişca pâna aproape de momentul în care a dat în clocot. Am tăiat ciocolata mărunt. Am  adăugat frişca firbinte peste ciocolata şi am  lăsat la infuzat  3-4 min. Apoi, am amestecat  bine cu un tel. Căpsunile le-am  blendat, le-am dat prin  sită, am adăugat puţină sare (intensifică gustul) şi le-am pus peste ciocolată, apa de trandafiri iar apoi am amestecat bine.

Compoziţia am pus-o peste blatul de biscuiţi (tot cam un cm-ca în imagine). Am dat la frigider cel putin doua ore. Se serveste ornata cu căpşuni.

Pentru sosul de căpşuni am blendat fructele, am pus puţină sare (intensifică gustul), le-am dat prin sită, am adăugat apa, zahărul şi am fiert compoziţia la foc iute pâna când a ajuns la consistenţa dorită. Sosul se înceară la fel ca şi dulceaţa. Cel mai simplu: puneţi o lingură de sos pe o farfurie rece. Dacă treceţi cu dosul lingurii prin mijlocul sosului acesta să nu se unească imediat.

2

Foto credit: Bogdan Cioc

Looooveeee!!!!!!

 

 

9 thoughts on “Prăjitură cu ciocolată, căpşuni şi biscuiţi

    • Te pup. Am folosit biscuiti graham. Insa poti sa folosesti orice biscuiti cu cacao si ca sa-i dai aroma de migdale sa pui un strop de esenta de migdale. Nu pot sa-ti spun de unde i-am cumparat ca sa nu creada cineva ca fac vreo reclama. Sorry!!! Pup muuult!!!

  1. Am facut-o. Cred ca data viitoare nu mai pun piure de capsuni, pun mai multe deasupra. Nu prea a avut ganache-ul gust de capsuni si nici nu s-a intarit bine. Am folosit ciocolata Lindt cu 50% cacao, 300g si frisca lichida 200g. Poate trebuia o ciocolata cu si mai multa cacao, dar nu ne place nici prea amara. Una peste alta, am facut senzatie cu prajitura ta, arata spectaculos si e delicioasa.
    Elena, iti multumesc. Ma dau in vant dupa retetele tale. Te pup.

    • Te pup. Poti sa renunti la piure insa mie mi se pare ca ii da totusi un gust deosebit mai ales daca fructele sunt aromate (coapte bine). Eu am folosit ciocolata cu 80 %. Ma bucur ca ti-a placut la gust si o sa mai postez. Iti doresc o zi excelenta!!! Looovee!!!

  2. Revin si rectific. S-a intarit foarte bine. Dar nu dupa 2 ore de stat in frigider, ci dupa ce-am mai pus-o vreo ora la congelator. Ce mai ramasese :).
    Cine se rabda sa stea langa ea mai mult timp, poate face prajitura de pe-o zi pe alta. La gust e minunata oricum, dar se asambleaza mai usor cu un ganache bine intarit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s