Mousse de ciocolata alba cu capsuni si jeleu de tomate la Masterchef

2Foto credit: Paul Diaconu/PROTV

Desertul asta este o minune!. Marturisesc ca cel care m-a inspirat este Pierre Herme- un fel de extraterestru al deserturilor. El este autorul Larousse des dessert. Il respect si il admir foarte mult. Tot ce am incercat sa gatesc din retele lui mi-a iesit grozav. Cand am incercat sa fac prima data desertul asta mi s-a parut ciudat sa combin jeleul de rosii cu capsunile si cu mousse-ul de ciocolata alba. Insa rezultatul este exceptional, de mare finete. La reteta originala am adaugat cateva elemente pe gustul meu. Am venit cu apa de flori de portocal si cu biscuitii (langue de chat) iar mousse-ul de ciocolata alba l-am facut cu coniac ci nu cu ulei de masline.

4Foto credit: Paul Diaconu/PROTV

Iata cum am procedat. M-am apucat de jeleul de tomate. Am pornit cuptorul la 200 de grade. Am spalat rosiile, le-am indepartat coditele, le-am taiat in patru, le-am pus intr-un vas termorezistent si le-am dat la cuptor 15 min (nu mai mult). Am pus gelatina in apa rece sa se hidrateze. Am scos rosiile din cuptor si le-am blendat pana am obtinut un piure pe care l-am si strecurat ca sa fie foarte fin. In piureul fierbinte am adaugat gelatina, putin zahar si putina apa.

Ganache-ul de ciocolata alba l-am facut asa: am taiat ciocolata in bucati mici si am topit-o pe bain marie, am adaugat coniac flambat, putina frisca incalzita (50 ml) si seminte de vanilie. Am luat de pe foc iar in momentul in care compozitia a ajuns la  35 max 40 de grade (cat sa poti tine degetul in ea) am inceput sa amestec putin cate putin cu restul de frisca batuta (foarte usor).

Capsunile le-am taiat in patru, am adaugat menta, zeama de lamaie, lamaia confiata si apa de flori de portocal.

Biscuitii: am mixat untul cu zaharul, oul si faina. Le-am copt si le-am indoit calde ca sa fac formele pe care mi le-am dorit. Am ornat cu fulgi de ciocolata.

CC1K0444Foto credit: Paul Diaconu/PROTV

Ingrediente pentru 8 persoane:

Biscuiti: 50 gr unt, 50 gr zahar, 50 gr faina, 1 ou.

Compotul de capsuni: 800 gr capsuni, 50 gr lamaie confiata, 1 lamaie, o lingura apa flori de portocal, 8 frunze de menta

Jeleu tomate: 500 gr tomate, 3 foi gelatina, 35 gr zahar pudra

Mousse de ciocolata alba: 400 ml frisca lichida, 1/4 pastaie de vanilie, 120 gr ciocolata alba, 50 ml coniac flambat

Loooooveeee!!!!!!

 

 

 

5 thoughts on “Mousse de ciocolata alba cu capsuni si jeleu de tomate la Masterchef

  1. 🙂 Ce ma bucur ca ai postat reteta, Elena 🙂
    Imi doream sa o incerc si eu dupa ce am vazut emisiunea aseara dar nu stiam cum se face. Acum stiu, deci nu mai am nici un motiv sa nu incerc si eu 🙂
    Sper sa imi reuseasca 🙂

  2. Pingback: Capsuni cu mousse de ciocolata alba | Lecturi si Arome

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s