Ciorba de fasole verde (teci)

A aparut fasolea vedere asa ca m-am gandit sa gatesc o ciorba asa cum am invatat de la mama.

Intrebarea este: de ce v-ati deranja sa gatiti o astfel de mancare?  Ei bine, am mai multe raspunsuri simple: e fooooarte gustoasa, se gateste foarte usor, ingredientele sunt  ieftine, e o mancare excelenta de post iar mie imi da o stare buna pentru ca imi aminteste de vremea copilariei.

DSC_4105Foto: arhiva personala

Iata cum am procedat: am taiat cubulete mici morcovii, telina si pastarnacul. Am taiat marunt ceapa si usturoiul. Am curatat de pielite rosiile si le-am taiat in cuburi mai mari. Am indepartat coditele tecilor si le-am rupt in doua. Am tocat usturoiul verde si ardeiul rosu ca in imagine.

Apoi am calit putin ceapa, usturoiul, morcovii, telina si pastarnacul. Am stins cu apa fierbinte . In momentul in care lichidul a dat in clocot am adaugat  fasolea si rosiile. Cand fasolea a fost pe jumatate fiarta am adaugat ardeiul,  usturoiul verde si doua crengute de cimbru. Am potrivit de sare. In tot acest timp am gatit ciorba la foc mic.  Asta e tot. Atunci cand se serveste se presara marar si patrunjel verde.

DSC_4114Foto: arhiva personala

De asemenea, se poate servi cu ardei iute, iaurt sau smantana. Mama facea si rantas dar eu prefer fara.

Ingredientele pe care le-am folosit pentru aproximativ 20 de portii:

1 kg fasole verde

3 morcovi mari

1 pastarnac

1 telina cat un mar

1 ceapa

1 capatana de usturoi

1 ardei gras rosu

cimbru uscat

marar si patrunjel verde

5 rosii

3 fire de usturoi verde

Looooveeee!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s