Iată încă o idee de desert minune. E foarte gustos, fresh, sănătos şi super ieftin. Am făcut un calcul rapid şi am constatat cu bucurie că o porţie generoasă costă sub 3 lei. Asta în condiţiile în care preţul căpsunilor este mare în această perioadă.
Iată cum vă puteţi răsfăţa cel puţin 8 prieteni cu o bunătate de desert.
Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
150 gr ciocolată albă
250 ml frişcă
4-5 fire mentă proaspătă
50 gr lămâie confiată
1 lămâie
800 gr căpşuni
Mod de preparare: căpşunile se spală, se îndepaărtează codiţele şi se taie în patru. Se adaugă zeama de lămâie, frunzele de mentă tocate mărunt şi lămâia confiată tăiată cubuleţe mici. Opţional: o linguriţă de sirop de agave (indice glicemic mic, putere de îndulcire mare). Se amestecă ingredientele şi se dă la rece aprox. 30 de min.
Se bate frişca. Se topeşte ciocolata pe bain marie sau microunde (20-30 sec). Eu prefer pe bain marie. E foarte important ca atunci când fac mousse-ul ciocolata topită sa ajungă la temperatura camerei. Incorporez uşor, uşor ciocolata în frişcă şi asta e tot. Opţional: 30 ml coniac flambat.
Se serveste rece cu sau fără biscuiţi.
Loooveee maxim şi forever!!!!!