Căpsuni mentolate cu mousse de ciocolată albă

1Arhivă personală

Iată încă o idee de desert minune. E foarte gustos, fresh, sănătos şi super ieftin. Am făcut un calcul rapid şi am constatat cu bucurie  că o porţie generoasă costă sub 3 lei. Asta în condiţiile în care preţul căpsunilor este  mare în această perioadă.

Iată cum vă puteţi răsfăţa cel puţin 8 prieteni cu o bunătate de desert.

DSC_2580Arhivă personală

Timp de preparare: 20 min

Ingrediente:

150 gr ciocolată albă

250 ml frişcă

4-5 fire  mentă proaspătă

50 gr lămâie confiată

1 lămâie

800 gr căpşuni

Mod de preparare: căpşunile se spală, se îndepaărtează codiţele şi se taie în patru. Se adaugă zeama de lămâie, frunzele de mentă tocate mărunt şi lămâia confiată tăiată cubuleţe mici. Opţional: o linguriţă de sirop de agave (indice glicemic mic, putere de îndulcire mare). Se amestecă ingredientele şi se dă la rece aprox. 30 de min.

Se bate frişca. Se topeşte ciocolata pe bain marie sau microunde (20-30 sec). Eu prefer pe bain marie. E foarte important ca atunci când fac mousse-ul ciocolata topită sa ajungă la temperatura camerei. Incorporez uşor, uşor ciocolata în frişcă şi asta e tot. Opţional: 30 ml coniac flambat.

Se serveste rece cu sau fără biscuiţi.

Loooveee maxim şi forever!!!!!

DSC_2583Arhivă personală

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s