Cel mai bun chec din lume

IMG_20140427_190355Arhiva personala

 

Retetele simple sunt preferatele mele: sunt mai gustoase, ieftine, arata bine si nu iti dau prea multe batai de cap. Reteta de chec pe care v-o dezvalui acum  o am de la mama insa am mai adaugat dar am si renuntat la cate ceva.

Ingrediente (pentru doua forme de chec) : 10 oua, 17 linguri zahar, 17 linguri ulei, 17 linguri faina, un varf de cutit de sare, 1 lingura de cacao, 1 baton vanilie si o mana ( aprox 3 linguri ) de minunatii ( eu am pus de data asta : migdale taiate si  lamaie confiata . Puteti pune insa ce va place: merisoare, stafide, nuci, alune de padure, caise uscate si taiate etc). NU FOLOSESC PRAF DE COPT!!

Primul pas: toate ingredientele trebuie sa ajunga la temperatura camerei, dau drumul la cuptor (200 grade), tapetez formele cu hartie pergament.

Al doilea pas: asez in castronele toate ingredientele: albusurile, galbenusurile pe care presar sarea (iar checul o sa iasa si mai galben) , zaharul, uleiul, faina, semintele din pastaia de vanilie, cacaoa si minunatiile.

Pasul trei: bat albusurile tare, adaug zaharul si continui sa bat aproximativ 5 min, adaug galbenusurile (unul cate unul), uleiul, faina (in ploaie), vanilia si minunatiile.

Pasul patru: 2/3 din compozitie o pun in cele doua forme. In compozitia ramasa adaug cacaoa , amestec cu telul si o pun in forme.

IMG_20140427_180800Arhiva personala

Pasul cinci: dau la cuptor la 200 de grade. NU deschid cuptorul cel putin 25 de min pentru ca altfel se “lasa” checul. Apoi verific sa vad daca s-a copt. Cam asa ar trebui sa arate cand inlaturati hartia pergament:

IMG_20140427_185931Arhiva personala

Pasul sase: savurati-l alaturi de o cafea buna, de un ceai sau de un pahar cu vin. E minune!!!

IMG_20140427_190418Arhiva personala

Loooveee maxim si forever!!!!

13 thoughts on “Cel mai bun chec din lume

  1. buna ma numesc V Panaitescu si am si eu o reteta la fel de usora si buna.Se folosesc tot 5oua care se bat separat ,o cana plina cu zahar,4linguri de apa,4 liguri de ulei o cana de faina si arome.Se bat separat albusurile cu un pic de sare(sa fie ffbine batute) si se adauga cele 4liguri de apa,apoi galbenusurile se bat cu zaharul si 4linguri de ulei,se amesteca tote lejer cu albusurile batute si cu faina,se poate pune cacaoa si se da la cuptor(nu se foloseste praf de copt) Pofta buna

  2. Buna Elena ,Am facut checul si nu mi-a iesit ;dupa 25 min am deschis si nu era copt (care ar fi timpul de coacere???)Cu drag

    • Te pup. Daca incalzesti cuptorul la 200 de grade cam 30-40 de min. Important este ca atunci cand il bagi in cuptor, cuptorul sa fie incins si sa nu il deschizi decat dupa 25 de min ca sa-l verifici pentru ca altfel se lasa (nu mai creste). Nu stiu cum coace cuptorul tau. Al meu este un cuptor clasic (mai vechi) si il tin aprox 40 de min la 200 de grade. Loovee!!!

  3. Buna Elena, vreau sa iti spun ca am primit doar laude ptr checul facut cu aceasta reteta. L-am facut deja in repetate randuri si vroiam sa iti multumesc ca ai impartasit cu noi din experienta ta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s