Te iubesc, Gheorghe!!!!

eu cu buniculArhiva personala

Atunci cand ma gandesc la bunu’ meu se schimba totul. Respir mai rar, ma molesesc, mi se umplu ochii de lacrimi si paradoxal mai schitez si cate un zambet. E dragoste!

Il iubesc pe bunu’ Gheorghe si il simt in fiecare zi alaturi de mine desi s-a prapadit in urma cu mai multi ani. Nu vreau sa-i contorizez, refuz sa fac asta pentru ca ma gandesc ca in felul asta “il tin in viata”.

Lumea spunea despre bunu’ ca era un om dur. Insa eu am vazut cel mai bun om din lume. Am trait langa el. M-a invatat sa cioplesc pocii (parii de pus la rosii si fasole), sa reconditionez cuiele ruginite, sa muncesc campul, sa repar diverse lucruri prin casa si chiar sa cosesc iarba. Bunu’ Gheorghe mi-a facut hinta (leagan) in casa cand abia aveam 7 luni. Orice tampenie ii povesteam radea cu pofta. Am mostenit de la el rasul cu pofta si forma unghiilor.

eu, mandria buniculuiArhiva personala

Imi amintesc si acum cum incercam sa adorm cu capul pe pieptul lui. Eram fascinata de “pisica” din pieptul lui. Toata viata a suferit de astm si asta l-a si doborat definitiv. Insa el glumea cu mine si imi spunea ca e sanatos tun si ca are o pisica jucausa in piept. Iubeam pisicile. Ma jucam in fiecare zi cu ele. Insa de cand bunu’ Gheorghe s-a dus s-a schimbat ceva si in atitudinea mea fata de pisici. Mi-au ramas dragi insa …de la distanta. Cred ca s-a declansat ceva in subconstientul meu. Ceva de genul : “poate ca pisicuta jucausa l-a omorat pe bunu’ meu iubit…..”.

Nu stiu de ce simt sa scriu asta…Poate ca vreau sa impartasesc cu cineva iubirea mea fata de bunu’ meu drag.

eu ceferista1Arhiva personala. La 4 ani cu chipiul de ceferist al bunicului meu drag.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s