Zilele trecute am ajuns tarziu acasa de la serviciu dar aveam o pofta nebuna de ceva dulce. Asa ca, m-am apucat sa incropesc ceva cu ce am mai gasit prin frigider. Stiti ca de cele mai multe ori iti ies planurile perfect mai ales atunci cand nu le “gandesti” pe indelete ? Asa mi s-a intamplat mie cu budinca de vanilie. Aveam in casa un compot de piersici, putin lapte si niste oua. Iata ce am facut…
Am incalzit 500 ml lapte + zeama de la compot (dintr-un borcan de 800 de gr) in care am adaugat semintele dintr-un baton de vanilie. Am acoperit cu un capac si am lasat sa se infunzeze. In acest timp am pregatit sase pahare (pe care le-am primit de la fratiorul meu Alex Dima) in care am pus cateva bucati de piersici din compot. Intr-un bol am amestecat cu telul 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar si o lingura cu varf de amidon alimentar (daca nu aveti puteti sa puneti o linfura rasa de praf de budinca de vanilie din comert sau faina). Am adaugat putin cate putin laptele caldut pana cand s-a incorporat omogen. Apoi am pus compozitia pe foc si am amestecat cu telul pana cand s-a ingrosat si a fiert la foc mic aprox 5 min. La final am adaugat un cub mic de unt (aprox 2 lingurite) ca budinca sa prinda luciu si sa nu crape atunci cand se raceste.
Apoi am adaugat compozitia fierbinte in pahare iar deasupra am pus cateva cubulete de piersici. Le-am dat la rece si pana cand m-am mai invartit prin casa budinca a fost numai buna de mancat. Bunaaaaaa……