Curcan cu trufe

1Foto: arhivă personală

M-am gândit că cea mai potrivită alegere pentru Valentine’s Day e o friptură festivă. Am ales curcanul. Am cumpărat împreună cu prietena mea Paula ditamai animalul, l-am împărţit frăţeşte şi am trecut la treabă.

Vă mărturisesc că a ieşit o friptură de excepţie. Poate o să trimit o bucată şi la Ambasada SUA. Cine ştie…poate de Ziua Recunoştinţei or să  se înfrupte din curcani pe plaiurile noastre.

Vă spun de pe acum că e o retetă foarte simplă pe care am făcut-o “la inspiraţie”. Nu m-am complicat cu baiţuri si condimente exotice. Simplu. Iată cum am procedat:

Am curăţat si spălat bine jumătatea de curcan. L-am condimentat cu sare si piper. Am zdrobit cu furculiţa 150 gr de unt românesc (cel mai ieftin) abia scos din frigider (e mai bine sa fie bine intarit că se manipulează mai uşor). Am adăugat 2 linguri de ulei de trufe albe si l-am omogenizat. Apoi, am împănat curcanul cu acest unt aromat. Incet, încet, cu răbdare am introdus tot untul pe sub pielea curcanului. L-am pus in tavă cu foarte puţin ulei, 2 morcovi, 2 mere si 2 cepe. Abia a incăput in tavă, atât a fost de mare. L-am sigilat bine cu doua rânduri de folie de aluminiu şi asta e toată filozofia.

4Foto: arhivă personală

L-am dat la cuptor aproximativ 4 ore după cum urmează : am încins cuptorul la 180 de grade, în primele 3 ore l-am lăsat la cuptor cu folia de aluminiu. Insă în tot acest timp l-am mai verificat din oră în oră şi am adăugat si puţin vin alb sec. După 3 ore am scos folia de aluminiu si l-am mai lăsat aproape o oră să se rumenească. Am mai adăugat puţin vin. Asta e tot. Minune Dumnezeiască!!! Sper să ne mai rămână ceva până la cina romantică de Valentine’s Day. Dar stiţi ceva?! Din orice zi putem face “Ziua îndrăgostitilor”.

Loooooveeee maxim şi forever!!!!!!

2Foto: arhivă personală

One thought on “Curcan cu trufe

  1. Mi-a lăsat gura apa ! Daca nu -l vor cei de la AMBASADA SUA, trimite-l la TECUCI !
    Mulţumim mult pentru reţetă ! Te pup şi te îmbrăţişez cu drag. Maria

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s