Cum să hrăneşti doi dar să mănânce unul? Cum să te bucure un “blat”?

targ

Am început săptămâna cu veselie si găteală. E al treilea an în care PROTV organizeaza Târgul de Crăciun PRO. Sună ca un târg obişnuit de sărbători însă nu e deloc aşa. E un târg cum n-am mai întâlnit si n-am mai auzit. Conceptul este foarte simplu : fiecare departament din PROTV îşi amenajează un stand cu produse făcute de mânuţele angajaţilor din departamentul respectiv. Pentru că târgul se deschide întotdeauna la ora prânzului când toată suflarea e înfometată mulţi gătesc tot felul de bunătăţi pentru colegi. Eu am gătit atât pentru departamentul Ştirilor PROTV cât şi pentru AcasăTV. Inspirată de celebra reţetă a lui Dinescu de sarmale cu carne de porc,vitel si gâscă fierte în vin m-am pus pe treabă. Socra mea a contribuit cu cea mai bună varză murată din lume preparată cu mult drag de ea. Am cumparat un vin excelent alb-sec şi trei gâşte de ţară. O minune! Uite aşa am “împletit” 200 de sarmale. Le-am servit lângă o bucată zdravăna de mămăligă la grătar cu ardei iute şi smântână sau iaurt de capră după gustul fiecăruia. Cum am avut tot weekend-ul la dispoziţie am copt şi şase prajituri: cu stafide, vişine şi ciocolată, bezea şi cremă de vanilie, cu biscuiţi, o negresă şi una cu cicoare şi cafea. “Festival” nu altceva.

IMG_20131216_112536IMG_20131216_105807IMG_20131216_094138

Prietenele mele s-au întrecut pe sine. Paula Herlo a tricotat  hăinuţe pentru căni  care păstrează băutura caldă mai mult timp . Mi s-a părut drăguţă mai ales ideea de a face şi doua buzunăraşe pentru zahăr şi linguriţă.

IMG-20131219-WA0002

Iar Amalia a avut o altă idee grozavă. A facut coroniţe de Crăciun împodobite cu brioşe.

IMG-20131218-WA0004

Ce vă spun, o nebunie! Am avut poale în brâu, ciocolată de casă, agende minunate cu coperţi desenate de o colegă super talentată, brătări împletite pe loc. Prietena mea Neti a atras însă ca un magnet toată suflarea. Pe toată durata târgului colegii au stat la coada pentru previziunile personalizate pe 2014. Insă înainte de a se apuca de treabă s-a înfruptat din sarmalele facute de mine.

IMG_20131216_123537

Alex a făcut câteva zeci de creme brule şi limonadă cu mentă si lime. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost atmosfera caldă şi veselă de familie. Chiar dacă toate departamentele erau în competiţie ( miza: câştigă cel care vinde de cei mai mulţi bani) toată lumea cumpăra de la toată lumea. Cred că e cea mai plăcută cumpărătură a mea din tot anul. Am câstigat competiţia. Am vândut de peste 7000 de lei iar cu toţii am strâns aproape 34 de mii de lei. Aici vine partea si mai frumoasă. Toţi banii i-am donat, ca de fiecare dată, copiilor de la Valea Plopului care astăzi o să vină să ne colinde.

A fost un moment în timpul târgului de anul ăsta care m-a emoţionat până la lacrimi. Colegul meu de la PROFM, Nono Semen a fost “responsabil” cu animarea târgului dar şi cu prezentarea tombolei pentru că da, organizăm şi o tombolă cu premii consistente. La un moment dat, după ce a fost oferit al treilea sau al patrulea premiu, Nono strigă un număr (corespunzător premiului) şi cel care se pare că a câştigat este chiar iubita lui. In acel moment Nono zâmbeşte si spune: ” acum toată lumea o sa creadă că e blat “. Insă nu era nimic iesit din comun pentru că fata avea la fel ca toată lumea şanse să câştige. Nono apucă premiul şi în acel moment toata lumea a început să râdă. Era vorba despre un inel. Nici asta nu era neobişnuit pentru ca se putea întâmpla. În momentul in care Nono s-a asezat emoţionat în genunchi toată lumea a început să aplaude şi să îl încurajeze. Doamne, a fost atât de drăguţ. Mi-a încălzit pur şi simplu sufletul. Casă de piatră dragii mei colegi!!! Şsi cine ştie, poate la anul o să organizăm târgul şi botezul în acelaşi timp. Doamne ajută! Am reuşit să filmez cu telefonul o mică secvenţă care sunt sigură ca o să vă înveselească ziua. Loveeee maxim si forever!

 

3 thoughts on “Cum să hrăneşti doi dar să mănânce unul? Cum să te bucure un “blat”?

  1. Draga doamna, va rog faceti un buton si pentru “Pinterest” pe site, sunt retete minunate si cu “Pinterest” fiecare le-ar putea salva foarte usor si la indemana. Am sa incerc checul, suna super delicios! 🙂 multumesc!

      • Va multumesc pentru ca luati in considerare sugestia. Chiar acum am scos din cuptor checurile care sunt o minunatie. Va multumesc din nou pentru reteta. As pune aici o poza cu opera din cuptor dar nu pot atasa poza.
        Mult respect pentru tot ce faceti! Cu mult drag, imbratisari din Austria!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s