Maimuţăreală sau găteală? Masterchef-Proba celebritaţii ep.5

_C1K9023Foto credit: Paul Diaconu/ProTV

Fraţilor, eu nu mai înteleg nimic. Am ajuns să mă întreb: ce caut eu in viaţa mea? Aţi văzut deja: în episodul patru Pasha Man a câstigat un mare avantaj. Nimic de zis pâna aici. Îl respect foarte mult pe băiatul ăsta. Este foarte talentat. Iar ideea de a-i invita pe foştii concurenţi de la Masterchef să gătească a fost foarte tare. Ne-am învârtit in jurul bucatelor preparate de ei, am mirosit iar apoi Pasha a decis ca eu sa gătesc preparatul lui Alex Hora. M-am bucurat dintr-un motiv foarte simplu. Cu cateva zile înainte l-am întalnit pe Alex in Buftea. Omul ăsta mi-a încălzit pur şi simplu sufletul. Nu l-am văzut în viaţa mea “face to face” dar a aflat că o sa concurez şi m-a încurajat de parcă eram sora lui. Ăsta e motivul: omul Alex Hora. Insă recunosc că aş fi fost în al nouălea cer dacă aş fi avut de făcut desertul. Una peste alta, m-am apucat de treabă ajutată de Alex. A fost o super experienţă. Vreau să vă spun că imediat ce terminam de preparat câte ceva îi dădeam lui Alex să guste iar el îmi zicea mereu ca e excelent, ca e chiar mai bun decât al lui. Insă dupa jurizare m-am gândit că poate Alex a fost prea drăguţcu mine pentru că iarăşi am ajuns la testul sub presiune. Şi surpriză…iarăşi am intrat ultima la acest test. Horror! Bine că s-a terminat cu bine. Mi-a părut rău de Monica dar asta e viaţa, ăsta e concursul.

_C1K9172 Foto credit: Paul Diaconu/ProTV

Toate ca toate dar nu pot să nu vă împărtăsesc marea mea frustrare. Pentru mine desertul este ridicat la rang de “împărat” în bucătarie. Cănd am văzut că Şerban, care îmi este foarte drag ( un om cald, amuzant, politicos, un băiat de toată nădejdea),  scoate desertul din congelator mi s-a făcut rău la propriu. What? Doamne, cum să serveşti choux a la creme congelat? Niciunde in lume nu se intâmplă aşa ceva! Atunci mi-am zis că poate că ar trebui să-mi schimb şi eu paradigma. Dar, oameni buni, cum să fac asta când ştiu ce înseamnă un biscuit, un pate a choux, creme patisiere. Imaginaţi-vă doar cum e frişca congelată. E pur şi simplu o jignire adusă împărăţiei dulciurilor. Cred că lui Pierre Herme-cel care a scris Larousse de dessert- i-ar muri pur şi simplu creierul. Şerban n-are nicio vină. Ştiti cum se spune: nu e deplasat cel ce cere ci cel ce dă.

_C1K9006Foto credit: Paul Diaconu/ProTV

Încă o chestiune care mă irită este scalâmbăiala. Şi iar vă zic: nu am nimic cu Strunilă. Omul ăsta este chiar aşa cum îl vedeţi la televizor. E plin de poante, de energie şi eu chiar mă înţeleg bine cu el. Îmi este foarte drag! Dar să mă ierte bunul Dumnezeu: suntem la un concurs de gătit, despre gătit. E adevărat, e funny dar dacă preparatul lui nu poate fi degustat pentru că e la fel de tare ca şi cratiţa de ceramică cum de ajunge să facă glume de la balcon? Oare ar trebui să mă apuc şi eu de glume? Să mă ţin de cioace? Adică, citez ” dacă nu îi pot convinge să-i zăpăcesc”? Ştiti ceva, îmi văd de treabă că asta ştiu cel mai bine. Asta am făcut toata viaţa mea. O fi bine? O fi rău? Vom trăi şi vom vedea…….

_C1K0075Foto credit: Paul Diaconu/ProTV

4 thoughts on “Maimuţăreală sau găteală? Masterchef-Proba celebritaţii ep.5

  1. Felicitari pentru titlul bine meritat de MasterChef!!! Reteta choux a la crème putem sa o avem si noi? tare bine a fost prezentata…. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s