Era sa mor chiar la SMURD

_C1K2206Foto credit: Paul Diaconu/ProTV

Ati vazut deja de ce batalie crancena am avut parte la SMURD Constanta. O sa va povestesc insa ce nu s-a vazut. Spre sfarsitul zilei, cand toata lumea era deja relaxata, angajatii de la SMURD au venit la noi sa facem poze. Cum nu mancasem toata ziua, am inceput sa ciugulesc ceva din ceea ce a mai ramas prin tigai. Mestecam de zor o bucata de friptura,  iar in momentul in care eram pe cale sa inghit, unul dintre angajatii de la SMURD ma bate pe umar ca sa ma roage sa facem o poza. Nu stiu ce, Doamne iarta-ma, s-a intamplat dar m-am inecat cu bucata aia de carne intr-un asemenea hal, incat m-am sufocat. Pur si simplu mi s-a oprit in gat. Omul incerca sa-mi acorde ajutor, eu incercam disperata sa tusesc, sa scap cumva de bucata aia din gatul meu. Ma vede chef Catalin ca deja ma inrosisesm la fata, ca toata fata imi era plina de lacrimi si ca nu mai aveam aer si incepe sa  strige disperat dupa medic. La fel ca Alba ca Zapada, am scapat ca prin minune de bucata aia de carne din gatul meu. Mentionez ca nu m-a pupat niciun print. Povestea s-a schimbat, slava Domnului, pentru ca angajatul SMURD mi-a acordat primul ajutor si am scapat de belea. Fratilor, n-am mai patit asa ceva in viata mea! Mi-am sters lacrimile, i-am multumit omului ca exista si am facut o multime de poze.

Pe drumul de intoarcere la Bucuresti m-am tot gandit: oamenii astia de la SMURD vad tot felul de nenorociri, se duc la descarcerari, incendii si eu era sa mor, ca o tuta, din cauza unei bucati de carne.

Cand am ajuns in bucataria Masterchef si am aflat ca echipa noastra a castigat am fost atat de fericita ca imi venea sa-i pup pe toti. Cand am ajuns insa la balcon mi-a mai trecut din entuziasm. Ma tot puneam in locul celor de jos si ma gandeam oare ce as fi gatit eu daca as fi fost in locul lor. Chiar daca pare simplu sa faci paste, eu zic ca este inselator. Lucrurile simple sunt cele mai grele. La fel ca in viata.

Catalin Josan gatea chiar la bancul meu. Mi s-a parut foarte interesanta si originala alegerea lui: paste cu raci. Eram sigura ca va face o figura frumoasa. De ce am zis insa ca este o catastrofa? Si i-am spus si lui. Frate, a ocupat doua bancuri de lucru numai cu oale si tigai mudare. Nu am vazut in viata mea asa ceva. Josan mi-a zis ca asta e stilul lui si ca si acasa face la fel pentru ca se concentreaza foarte tare pe ceea ce gateste si mai putin pe curatenie. Dar eu care sunt obsedata de ordine si curatenie am perceput modul de lucru: dezastru. Pe de alta parte imi dau seama ca e un concurent de temut pentru ca este talentat si chefii au numai cuvinte de lauda atunci cand isi prezinta farfuriile.

Mi-a parut rau cand am vazut ca a fost eliminat Adrian Daminescu. Mi-au dat lacrimile atunci cand am inceput sa-i cantam melodia si l-am vazut cum ne facea cu mana. Asta este! Asta e concursul!

masterchef proba celebritatii 4Foto credit: Paul Diaconu/ProTV

Cand am ridicat cutia si am vazut sepia, m-am linistit. Stiam cum se curata, cum se gateste insa chefii nu au fost prea incantati de farfuria mea. Dar mie mi-a placut foarte mult. Taiteii de castraveti si fenicul erau foarte fresh iar sepia cu lemongrass si sos de stridii era intr-adevar mai consistenta, dar farfuria, cu totul, era echilibrata. Cand am auzit ca nu fac parte nici de categoria farfuriilor bune nici din cea a celor proaste m-am simtit ciudat. Adica, nici cal, nici magar. Eu cred  ca in bucatarie mediocritatea e un handicap. Ramane insa de vazut ce ne mai asteapta data viitoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s