Astrele in viata mea

neticaFoto credit: PROTV

Mai bine de jumatate din viata am crezut ca sunt in zodia Berbec si va spun cu mana pe inima ca nu ma deranja. In primul rand pentru ca nu nu credeam ca zodia ar putea influenta in vreun fel viata cuiva. Nu credeam pentru ca nu stiam nimic despre astrologie. Am facut cunostinta cu zodiacul dupa Revolutie atunci cand mai citeam in ziar cateva caracteristici generale ale fiecarei zodie in parte.

Cand am venit in Bucuresti, la PROTV, dupa mineriada din 1999, am intalnit-o pe Neti. Aproape un an am fost prezentatoare la stirile PROTV de dimineata si bineinteles ca in tot acest timp ma intalneam cu Neti (la machiaj, la garderoba, pe holuri in pauze). A fost dragoste la prima vedere. Cred ca am fost printre putinii oameni care nu au intrebat-o nimic despre zodii . Povesteam tot felul de lucruri cu ea si recunosc, eram uimita sa vad ca isi doreste compania mea. In capul meu lucrurile stateau asa: eu un reporter care stia un singur lucru: sa munceasca. Iar pe ea o vedeam asa cum este: distinsa, desteapta, amuzanta si frumoasa.

cu neticaFoto credit: PROTV

Intr-o zi Neti mi-a spus ca mi-a facut astrograma si ca….surpriza sunt zodia Taur. Mai sa fie!! Cred ca acela a fost momentul in care am decis ca vreau sa invat aceasta” limba straina”: astrologia. Doamne, stateam la mine in bucatarie cu orele. Eu gateam si spalam vase si ea imi turuia continuu despre cuadraturi, planete retrograde, trigoane. La inceput am inteles simplu ca retrograd si cuadratura e de rau. Apoi, incet, incet am invatat o multime de lucruri despre astre si influenta lor in viata noastra. Va spun, eu sunt Toma necredinciosul. Asa ca am inceput sa “o verific” pe Neti in viata de zi cu zi. Pe vremea cand eram corespondent al Stirilor PROTV primeam in fiecare zi un mail de la biroul de presa al IGP cu tot ce s-a intamplat in tara. Acolo apareau toate crimele, violurile, accidentele si nenorocirile care s-au intamplat cu o zi inainte i toata tara. Iar victimele si infractorii aveau si data de nastere, varsta trecute in comunicat . Adica, stiam in mare ce zodie ii guverneaza. Mare mi-a fost mirarea sa constat ca la majoritatea se “potriveau” toate predictiile horoscopului. Initial, am zis ca o fi coincidenta. Dar am continuat sa fac asta aproape zilnic. Apoi, Neti mi-a vorbit despre numerologie si aici m-a “lovit”. Sunt indragostita de numere. Asa ca m-am apucat sa studiez temeinic numerologia. Va spun, e fascinanta. Si tot asa, se cam “potriveste”.

cu netiFoto credit: PROTV

In mica mea bucatarie  am inceput de fapt sa intru pe taramul atat de vast al Universului. Paradoxal, nu? Va marturisesc ca discutiile noastre din bucatarie din urma cu 14 ani au dat nastere si emisunii “Horoscop cu Neti si Elena” de vineri, ora 14:00 de pe www.stirileprotv.ro.

Tot Neti mi-a ghidat spiritul catre o multime de stiinte si de pseudostiinte extrem de interesante. Spun pseudostiinte pentru ca asa le-am catalogat noi oamenii. Sunt pseudostiinte pentru ca nu s-a gasit inca o formula matematica complicata care sa le explice desi multe dintre ele su o vechime mai mare decat matematica, fizica sau chimia.

Ciudat este ca de cativa ani atunci cand ies in oras sau ma duc la o nunta, un botez am observat ca mai toata lumea din jurul meu vorbeste despre horoscop. Si credeti-ma, vorbesc de oameni cu multa carte, cu functii importante. Dar de teama penibilului se abtin sa spuna ceva la serviciu. Mie nu imi este teama de penibil si Neticai cu atat mai putin. Asa ca, m-am gandit sa mai scriu aici, pe blog, din cand in cand ce secrete am mai decriptat si bineinteles o sa va spun care sunt previziunile celui mai tare astrolog din tara: Neti Sandu, prietena mea draga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s