Masterchef-Proba celebritatii- Retetele mele

_C1K7781

In cea de-a doua emisiune Masterchef – Proba celebritatii am gatit trei preparate cu ingredientele pe care le-am gasit in cutia surprizelor. Reteta de clafoutis cu cirese am deconspirat-o deja (o gasiti aici pe blog la sectiunea “secretele bucatariei mele” unde sunt numai retete). Asa ca, au mai ramas doua: supa crema de broccoli si orezul cu bleu fromage si piure de caise.

SUPA CREMA DE BROCCOLI

Necesar: broccoli, smantana dulce, jambon ajumat, telina ( radacina ), unt, ulei masline, sare, piper.

Am spalat broccoli si l-am desfacut in buchete mici. L-am oparit apoi aldente in apa cu sare. L-am scos in apa cu gheata pentru a stopa procesul de fierbere si a pastra culoarea verde. Intr-o tigaie am sotat putina telina (data pe razatoarea mare) si 3 felii de jambon. Am adaugat cu putina smantana dulce,  sare si piper. Am pus broccoli in food processor impreuna cu telina sotata (nu am pus si jambonul – l-am folosit doar pentru gust- ca sa nu schimb culoarea supei) pana se face o crema. Am pus crema de broccoli si telina in farfurie si am adaugat o mana de fulgi de jambon crocanti (am taiat jambonul marunt si l-am prajit la foc iute ca sa se faca fulgi crocanti).

_C1K9465

OREZ CU CAISE SI BLEU FROMAGE si PIURE DE CAISE

Necesar:  75 gr orez Basmati, 30 gr bleu fromage, 4 caise tari, 2 felii jambon, ½ lamaie, sare, 50 ml smantana dulce, 2 lingurite unt, parmezan.

Am fiert orezul basmati in apa cu sare si putin ulei de masline. L-am strecurat si l-am pus intr-un bol. Am pus o tigaie la incins cu putin unt(sa nu se coloreze doar sa se topeasca).  Am adaugat orezul si putina smantana dulce. Am adaugat branza “bleu fromage” taiata cubulete foarte mici si doua caise decojite taiate la fel. Am tinut compozitia pe foc inca 30 sec. Apoi am luat-o de pe foc si am adaugat parmesan ras. Separat am facut un piure de caise in food processor pe care l-am stropit cu putina lamaie (ca sa nu se oxideze caisele). Apoi, am tras la tigaie piureul pana a devenit omogen si este legat (aprox 1 min). Am prajit fulgii de  jambon. Am montat farfuria.

_C1K9457

Looooveee!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s