Secretele din farfurie la Masterchef-Proba celebritatii

1Foto credit: Paul Diaconu/ProTV

Prima cutie a surprizelor de la Masterchef-Proba celebritatii ne-a pus pe toti in incurcatura. De fiecare data cand ai in fata ochilor o multime de alimente care nu “au o relatie de prietenie intre ele” e destul de dificil sa alegi ce vei gati. Ideea e ca ceva, ceva tot reusesti pana la urma dar la Masterchef e important ca preparatul sa fie foarte gustos, sa arate bine iar ingredientele folosite sa se combine armonios. Sa le faci sa se “imprieteneasca” ca sa le “gadile” papile chefilor.

Eu am preparat orez cu bleu fromage, caise, fulgi de jambon si piure de caise; clafoutis cu cirese si  o crema de brocoli, telina si fulgi de jambon. Chefii mi-au spus ca sunt gustoase insa ghinion,  am ajuns la testul sub presiune. Nu imi dau seama cum, dar cum  nu sunt specialist, nu comentez. Va garantez insa ca daca o sa faceti acasa una dintre retele mele o sa-i innebuniti pe invitati.

Clafoutis-ul este un desert frantuzesc foarte fin. Seamana cu creme brule dar este mai fresh pentru ca are si fructe. Se pot folosi tot felul de fructe insa combinatia cu cirese e delicioasa.Iata reteta mea de clafoutis cu cirese.

_C1K9460Foto credit: Paul Diaconu/ProTV

Necesar: 100 GR CIRESE MARI ROSII, 50 GR ZAHAR BRUN, 100 ML LAPTE, 100 ML SMANTANA DULCE, 1 BATON VANILIE, 4 OUA, 100 GR ZAHAR TOS

Am pus intr-o cratita  laptele si smantana si le-am incalzit pe aragaz pana sa dea in clocot. Am luat cratita de pe foc. Am scos semintele din batoanele de vanilie si le-am adaugat in compozitia de pe foc ( am adaugat si pastaile ca sa-si lase bine aroma) apoi le-am acoperit cu un capat ca sa se infuzeze.  Intr-un bol am frecat bine 2 oua intregi si 2 galbenusuri cu zaharul pana s-a facut spuma si compozitia s-a deschis la culoare.  Operatiunea se poate face si cu telul para dar si cu mixerul. Am incorporat usor, usor compozitia cu laptele caldut.  Apoi am strecurat-o ca sa fie foarte fina.  Am pregatit o forma de ceramica (cea din fotografie) ca sa dau la cuptor clafoutis-ul. Am presarat pe fundul formei ciresele fara samburi. Apoi, am adaugat compozitia  ( nu se scufunda fructele in compozitie, exact la limita fructelor). Am dat-o la cuptor (am pus-o intr-o tava cu apa) aprox 40 de min la 85 de grade. Important! Cuptorul trebuie sa fie incins (sa-l porniti inainte de a va apuca sa faceti desertul) iar  apa din tava, in care am pus forma de ceramica cu clafoutis-ul, trebuie sa fie fierbinte. Cand am scos din cuptor clafoutis-ul am presarat deasupra un strat de  zahar brun si l-am ars cu lampa.  Se poate servi cald sau rece. Ca sa fie si mai racoritor se poate  servi si cu o cupa de inghetata de vanilie.

Enjoy! Revin si cu celelalte retete!!!

Looovee!!!!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s