Secrete de culise-Masterchef Proba celebritatii

Episodul 2

_C1K8878Foto credit: Paul Diaconu/ProTV

Cand am vazut cutia “cu maimute” cum ii spun eu imi treceau prin cap tot felul de combinatii pe care le-am mai vazut la Masterchef. Am inceput sa o miros. Ma gandeam ca poate e ceva viu acolo. Un peste, o caracatita. Nu aveam nici cea mai mica idee. Acum imi dau seama ca as fi putut sa faccel putin zece feluri, nu doar trei, cate am facut. Nu sunt sigura ca m-as fi incadrat in timp. E foarte ciudat ce se intampla. Am vazut o multime de produse si ghici ce am ales? Doua retete pe care le-am facut mai rar si una pe care am inventat-o atunci. Este vorba despre orezul cu bleu fromage, caise, piure de caise si fulgi de jambon.

_C1K9457Foto credit: Paul Diaconu/ProTV

Nu am nici cea mai vaga idee de ce am facut alegerea asta. Sincer, mie mi s-a parut ca sunt gustoase si ca arata bine insa chefii m-au desfiintat. Asa am perceput. Ori au pretentii mult mai mari de la mine stiind ca gatesc de atatia ani, ori am dat-o in bara. Nu stiu ce sa zic. Cert este ca atunci cand am vazut ca Adrian a castigat proba cu un pandispan m-am gandit :”da, m-am complicat!”. Cum, cu un pandispan? Pai asta il fac si daca ma leaga cineva la ochi. Bravo Adrian! Ce am ales eu? Sa ma scarpin cu mana stanga la urechea dreapta ca de.. suntem la Masterchef.

_C1K0040Foto credit: Paul Diaconu/ProTV

Atunci cand l-am vazut pe Samuel parca l-am vazut pe Dumnezeu. Il respect atat de mult pe omul asta! Pe langa calitatile lui de bucatar de prestigiu este si un om exceptional. Am invatat atat de multe de la el. Iti multumesc Samuel!!!! Cel mai important lucru pe care l-am invatat de la Samuel si care o sa-mi ramana pe viata este fuziunea ingredientelor. Ma uitam la el cum gatea mielul si rata. Complicat, artistic, sofisticat insa atat de simplu! Ceea ce m-a marcat a fost felul CUM gatea. Facea sa para ca fiecare ingredient are o relatie cu cel de-al doilea, al trei-lea samd. De atunci, orice reteta gatesc este bazata pe regula lui Samuel: ca sa ai in farfurie bucate gustoase si aratoase trebuie sa creezi intre ingrediente o relatie. O sa va spun toate retetele pe care le-am facut in editia asta. Inclusiv cele marca Samuel.

_C1K9460Foto credit: Paul Diaconu/ProTV_C1K9465Foto credit: Paul Diaconu/ProTV

Acum, sunt la testul sub presiune. Imi trec prin minte tot felul de idei despre testul asta dar nu stiu exact ce ma asteapta. Daca concurentii nu ar fi atat de haiosi si de efervescenti cred ca as fi terminata. Vorbesc tot timpul cu Alex. Ma bucur atat de tare ca e “salvat”, dar sper sa trec si eu de testul groazei.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s