SECRETELE MELE

disney 3Disney-Hong Kong (sursa Wikimedia) Neuschwanstein 2 Castelul Neuschwanstein (sursa Wikimedia)

In urma cu cateva zile, cand am facut cunostinta cu lumea virtuala pentru a-mi face blogul m-a luat ameteala. Doamne, cate setari, cate chichite! Asa am ajuns la setarea : categorii. Adica, fiecare poveste pe care o scriu sa fie incadrata in CEVA relevant. De ce i-am spus Secretele Mele? Ce am tinut eu pana acum ascuns si vreau sa dezvalui in blog?

Raspunsul e simplu: nimic. Absolut nimic. Dar paradoxal, sunt sigura ca este cea mai potrivita denumire. Ca este exact ceea ce vreau sa dezvalui. Ciudat, nu?

Anul trecut am fost in luna de miere. Am ajuns si la castelul Neuschwanstein din Bavaria. Am vrut sa vad sursa de inspiratie pentru castelul Frumoasei din Padurea Adormita din Disneyland. Ei, si in timp ce faceam turul castelui impreuna cu Catalin am aflat si povestea lui Ludovic al II-lea al Bavariei. Ni s-a povestit ca daca nu ar fi existat acest personaj controversat nu ar fi existat nici castelul. Si in timp ce ghidul ne tot spunea diverse despre castel si viata lui Ludovic al II-lea ne apropiam de iesire. Inainte de asta ghidul ne povestea ca moartea lui Ludovic al II-lea a dus la stoparea constructiei castelului si ca oricum, nu ne poate spune cum a murit. Exista mai multe ipoteze. Toata lumea era cu gura cascata. Mi-a ramas in minte un lucru. Ghidul spunea asa: “misterul este marketing”. Ca sa va faceti o idee, locul atrage mai multi turisti decat orasul Munchen.

Am avut atunci revelatia ca ghidul chiar avea dreptate. Misterul atrage. Dar in plus fata de asta, la un nivel mai profund ceea ce ne atrage, ne place cu adevarat este sa ascultam povesti, cateodata sa traim propriile noastre povesti si sa le impartasim cu cei dragi, cu prietenii.

Cred ca viata nu se rezuma  la taceri si secrete. Ceea ce vreau sa spun este ca nu am avut nicio secunda in cap ideea de marketing. Nu am excelat niciodata in mistere. Insa aici, pe blog, sunt eu cu adevarat. Aici impartasesc experientele mele de viata, hobby-urile mele, vorbesc despre oamenii pe care ii iubesc, despre modelele din viata mea despre care nimeni nu stie nimic. Asa ca pot sa spun fara sa gresesc : vorbesc despre secretele mele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s