Dumnezeu ne vorbeste prin oameni simpli

vali si eu

M-am apucat de zugravit! Dar nu o sa va vorbesc despre haosul din casa, de tipuri de profile de aluminiu si rigips. Vreau sa va fac cunostinta cu prietenul meu, zugravul Vali.

L-am cunoscut pe Vali in urma cu vreo 8 ani. Pe vremea aceea eram corespondent de razboi. Fusesem in Afganistan si in fiecare zi transmiteam pentru Stirile PROTV corespondente legate de armata romana. La un moment dat mi-a scris Adriana. O bucuresteanca din Pantelimon care isi dorea din tot sufletul sa faca armata. Simtea ca este facuta pentru asta. Ciudat, nu? M-am dus la ea acasa, am filmat-o si am facut o stire care i-a schimbat viata. Seful Statului Major General de la vremea aceea a vazut stirea iar visul Adrianei s-a implinit. De atunci lucrează in MApN si acum se pregateste sa plece in Afganistan.

Vali este fratele Adrianei. Un om simplu cu privire blanda, pasionat de Razboiul Stelelor si de meseria lui de zugrav. Soarta a facut insa sa se nasca bâlbâit și are probleme si cu auzul. Imi dau lacrimile cand ma gandesc la el. Si nu de mila. De bucurie ca am avut șansa sa-l cunosc. In decursul timpului m-a tot ajutat cu diverse lucrari prin casa si de multe ori am apelat si la cativa “prieteni” de-ai lui specializati in alte domenii. Am fost de-a dreptul socata sa vad cum acesti asa zis prieteni fac misto de el pentru ca nu aude bine si pentru ca se exprima greu. Va spun, nu am mai vrut sa aud de ei. Asa ca acum sunt cu toata casa in reparatii si Vali se ocupa singur de tot. Intr-o zi stateam cu el la cafea si vorbeam despre reportajele pe care le fac pentru emisiunea mea Dincolo de Povestiri de pe AcasaTV. Nu stiu cum ajuns sa vorbim despre Biblie. Am ajuns si la cele 10 Porunci.

Si imi spune Vali: dna, știți ce sunt cele 10 Porunci? -Ce sunt Vali? -Cele 10 Porunci sunt STARI!

Parcă m-a lovit cu realitatea in cap. Mergem mai departe. Ii spun sa-mi explice putin. Si zice Vali: dvs sunteti mare acum, nu? -Da Vali. Spune el: deci nu va mai jucati cu papusile. Cele 10 porunci sunt stari . Sunteti prea mare ca sa va coborati atat de jos încât sa ucideti, sa furati etc. Doamne, m-a terminat! L-am intrebat ce a citit, unde a mai auzit asta. Si stiti ce mi-a zis? -Dna, eu OBSERV.

Si atunci va intreb: ce inseamna sa fi un om normal, un om intreg, perfect? Suntem noi ,cei care nici macar nu mai avem timp sa ne gandim la spirit, pentru ca am ajuns in stadiul in care viata ne traieste pe noi si nu noi viata?

Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi l-a scos in cale pe Vali si atati oameni minunati fara de care nu as fi ceea ce sunt azi. Si inca o data mi s-a intarit credinta ca DUMNEZEU NE VORBESTE PRIN OAMENI SIMPLI!

2 thoughts on “Dumnezeu ne vorbeste prin oameni simpli

  1. Minunat…si adevarat… Am uitat sa traim…am uitat sa simtim..pacat!
    Trece viata pe langa noi…
    Felicitari pentru emisiune! Atat eu cat si intreaga mea familie o urmarim cu interes.
    Iar mama mea, m-a rugat sa te pup si sa-ti transmit ca te indrageste foarte tare fiindca se simte dincolo de ecranul televizorului, sufletul tau bun, de ardeleanca!!!
    Toate bune! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s